Äppelknyckarjazz - Movits! (2008)

Movits! är ett hip-hop band med gypsy och jazz referenser. Med trumpeter, trummor och gitarrer skapas en otroligt bra och svängigt album med bra lyrik och tempo gör något som alla kan digga till.
Movits gör inte här bara en bra skiva, dem spelar den Live på ett fantastiskt och charmerande sätt som gör att hela publiken sjunger med. Det är sjukt hur en så oerhört okänd grupp kan få så hett gung i en folksamling på ett torg.
Sedan deras uppträdande på Skansen och Göteborgs kulturkalas så har dem vuxit så kopiöst mycket. Dem är nu förband till Kapten Röd på hans turné, dem har nu släppt en ny platta, "Ut ur min skalle" vilket är ännu bättre som skiva. När det kommer till "Äppelknyckarjazz" så har den en viss smakfull lekfullhet i sig med geniala musikstycken med munspel. Även mindre detaljer såsom "nu gör vi denna låtens dans, Jazz-hands" till spår 3, "Swing för hyresgästföreningen".
Finns massor av bra låtar men även mindre bra, såsom "Vals på vinkelgränd" som bara gör skivan uttjatad, hade helst gärna skippat den.Låtlista m. betyg
1. Ta på dig dansskorna +++
2. Lite som +++
3. Swing för hyresgästföreningen ++++
4. Fast tvärtom +++
5. A-Kasse Blues ++++
6. Fel del av gården +++++
7. Epistel N:o 1 +++
8. Tom Jones ++++
9. Äppelknyckarjazz ++++
10. Stick iväg Jack del II +++
11. Med två dollar på fickan ++++
12. Det vete fan ++++
13. Har du soul? +++
14. Vals på vinkelgränd ++Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0